Fiskars Kyläseura ry          Fiskars Byförening rf

Fiskarsin luonto- ja kalastuskerho

 

Fiskarsin luonto- ja kalastuskerho on Fiskars kyläseuran alainen kerho, joka perustettiin vuonna 2011 mahdollisimman rennoksi ja helpoksi kerhoksi luonto- ja kalastusretkien ym. tapahtumien järjestämistä varten.

 

Kerhon toimikuntaan kuuluvat Santeri Kaatra, Ulla Vihermalmi, Seppo SIltala, Jouni Stordell, Sami Virta ja Mari-Anna Närhi (pj). Kerholla on ollut kokouksia yleensä keväällä, talvella ja syksyllä, joissa päätetään mm. hankinnoista ja tulevista tapahtumista, kokouksiin kutsutaan kaikki jäsenet sähköpostilla. Uudenmaan Ely-keskukselta ja Karjaan-Pohjan säästöpankkisäätiöltä on saatu apurahaa kerhon kalastustapahtumiin, veneeseen ja kalastusvarusteisiin.

 

Kaikki halukkaat saavat järjestää mitä vaan kursseja ja tapahtumia keksivät. Kerholla on oma sähköpostilista, jossa viestitellään ajankohtaisista tapahtumista ja vinkataan lähialueiden luonto- ja kalastustapahtumista. Kerholla ei ole jäsenmaksua byrokratian välttämiseksi, eli jos kuulut sähköpostilistalle niin kuulut perheinesi kerhoon. Liittyminen kerhoon tapahtuu laittamalla sähköpostia Mari-Annalle osoitteeeen narhi.marianna(at)gmail.com

 

Kerhon lainattavat kalastustarvikkeet

 

Tässä lista kerhon kalastuskamppeista, joita saa ilmaiseksi lainata. Pidäthän hyvää huolta yhteisistä kamoistamme. Verkot ja katiskat on hyvä pestä ja putsata käytön jälkeen. Laina-aika noin viikko, tai riippuen tilanteesta voi olla pidempikin (esim. katiskat). Riippuu siitä miten muut niitä tarvitsevat.

 

Lainattavat tarvikkeet ovat Seppo Siltalalla Säästötiellä Fiskarsissa, soita ja kysy 050 568 9976.

 

- Härveli (talviverkkojen asennukseen, sillä pujotetaan naru jään ali)

- Kaira

- Jääsaha

- Weke katiska

- 2 tavallista katiskaa

- Muikkuverkko 22mm

- Muikkuverkko 14 mm

- Verkko 45 mm

- 2 Verkko 50 mm

- Onkia ja onkilaitteita

- Savustuspönttö, siirrettävä

- Luokkirysä, 7,5 m + jatkoaita

 

 

Kerhon yhteinen soutuvene

 

Kerholla on yhteinen soutuvene. Kaikki halukkaat kerhon jäsenet voivat liittyä venerinkiin maksamalla 15 € maksun, jolla varaudutaan veneen mahdollisiin kunnostuksiin. Maksu on perhekohtainen. Vene on tällä hetkellä Degersjöllä. Veneen varaaminen tapahtuu helposti www.paivyri.fi sivuston kautta. Maksu maksetaan Mari-Annalle (narhi.marianna(at)gmail.com). Maksun maksettuasi saat tietoosi veneen numerolukon koodin ja paivyri-sivuston salasanan. Tärkeää on että käytön jälkeen palautat veneen sovittuun paikkaan ja siivoat lehdet ym. sotkut pois, jotta vene pysyy siistinä. Jos veneessä on jotain reikiä tms. niin ilmoita siitä Mari-Annalle.
Lisätiedot: Mari-Annalta narhi.marianna(at)gmail.com

 

Kerhon menneet tapahtumat

 

Kerhossa on järjestetty mm. onkikisoja, pilkitetty Fiskarin koulun oppilaita, osallistuttu pilkkikisoihin, maalattu morreja, osallistuttu perhokalastuskurssille, purkitettu särkikaloja ja laitettu talviverkkoja. Lisäksi on tehty erilaisia retkiä ja järjestetty mm. villivihannekskurssi.